Pendelen

pendulum

Ik ben gek op pendelen. Op de foto zie je mijn hele collectie. Waarom ik er zo veel heb? Soms word ik in een winkel ineens verliefd op een pendel. Anderen heb ik gekregen. Ik gebruik ze door elkaar, net waar ik die dag zin in heb.

Hoe werkt het?

Via de pendel maak je contact met je hogere zelf, je intuïtie. En je hogere zelf weet alle antwoorden op jouw vragen. Het is dus niet zo dat geesten of entiteiten tegen de pendel duwen en die in beweging zetten. Het is pure communicatie met een hoger deel van jezelf. Je hogere zelf heeft alle antwoorden. Je hoeft er alleen maar naar te vragen. En ja: iedereen kan dat. Als je er voor open staat en met een beetje oefening. Hieronder deel ik een paar tips.

Eigenlijk kun je de pendel alles vragen, zolang het ethisch is en niet over leven of dood gaat. Dus niet: ‘Hoe oud word ik?’ of ‘Wat wordt het geslacht van mijn baby?’ En geloof me: ‘Wie is de Mol?’ had ik ook nog steeds fout.

Alle andere vragen zijn mogelijk, zolang het antwoord ‘ja’ of ‘nee’ is. En hoe specifieker de vraag, hoe duidelijker het antwoord zal zijn.
Bijvoorbeeld: ‘Ga ik verhuizen’ kan een ‘ja’ geven, maar dat is erg breed. ‘Ga ik in 2021 verhuizen?’ geeft waarschijnlijk eerder het antwoord waar je naar zoekt.

Je kunt ook pendelen voor iemand anders. Ik vind het zelfs makkelijker. Wanneer je voor jezelf gaat pendelen, zit je ego er vaak tussen. Je brein met al je belemmerende gedachten en overtuigingen. Bijvoorbeeld op de vraag: ‘Heb ik Corona?’ Mijn hoofd heeft al lang ingevuld dat het waarschijnlijk gewoon een verkoudheid is, en daarom is het antwoord van mijn pendel bevooroordeeld. Ik merk zelf dat pendelen het beste gaat wanneer ik nog geen waardeoordeel heb over de vraag en de mogelijke uitkomst, dus wanneer ik echt helemaal open sta voor het antwoord.

Waar ik pendelen heel graag voor gebruik?

Als ik beslissingen moet nemen, en ik kom er zelf niet uit. Bijvoorbeeld laatst met mijn kiespijn. ‘Moet ik nu naar de tandarts of niet?’ En heel mooi: laatst was ik mijn pinpas kwijt, en via de pendel kwam ik erachter dat hij uit mijn hoesje onder het bed was gevallen. Bij het doorgeven van afstandsinwijdingen gebeurt het soms dat de ontvanger twijfelt of de energie wel goed ontvangen is. Ook daar geeft de pendel antwoord op. Of op de vraag: welke etherische olie of welke Bachdruppels helpend zijn op dit moment? Dan pendel ik boven de flesjes tot ik een ‘ja’ krijg.

Ik gebruik de pendel altijd bij het uitkiezen van edelstenen voor anderen. Als je mij om een persoonlijk edelsteenadvies vraagt, doe ik eerst research aan de hand van jouw klachten. Meestal krijg ik dan een hele lijst van stenen die geschikt zouden kunnen zijn. Met de pendel filter ik precies de juiste stenen voor jou er uit. Ik vraag gewoon bij iedere steen: “Is dit de juiste?”

Ook tijdens live Reikibehandelingen gebruik ik de pendel veel. Met de pendel kan ik namelijk direct zien of jouw chakra’s in balans zijn of niet. Vervolgens breng ik alle chakra’s in balans, en vraag ik weer via de pendel of het gelukt is. Direct resultaat!

Wil je zelf aan de slag met pendelen? Dan heb ik een paar tips:

  • Je hoeft geen echte pendel te hebben om te kunnen pendelen. Ieder gewichtje aan een touwtje werkt ook. Gebruik bijvoorbeeld een ketting met een hanger eraan.

  • Om de antwoorden van je pendel te kunnen begrijpen, moet je eerst afstemmen wat de bewegingen zijn voor ‘ja’ en ‘nee’. Stel daarom eerst vragen waarop je het antwoord al weet: ‘Heet ik Jessica’ —> Ja. ‘Heb ik vier kinderen’ —> Nee.
    Ga hier mee door tot je duidelijk kunt zien welke beweging bij ‘ja’ en ‘nee’ hoort.
    Mogelijke bewegingen zijn: rondjes met de klok mee of ertegenin, of een horizontale of verticale slingerbeweging.

  • Soms kan een pendel geen antwoord geven, bijvoorbeeld in het geval van onethische vragen, of wanneer dit niet het juiste moment is om de informatie te ontvangen. Meestal zal je dan merken dat de pendel begint te bibberen. Dit is oké. Het antwoord is nu niet voor jou.

  • Behalve ja/nee vragen kun je ook gebruikmaken van een pendelkaart. Dit is een (halve) cirkel, waarin als ‘taartstukjes’ meerdere dingen geschreven kunnen worden. Bijvoorbeeld een cirkel met 25 edelstenen. De pendel houd je boven het midden. Wanneer je nu vraagt: ‘Welke edelsteen is voor mij geschikt’ zal je zien dat de pendel in een bepaalde richting gaat slingeren. Hij wijst je dan het antwoord aan.

Het allerbelangrijkste met pendelen vind ik: heb er plezier in. Doe het uit nieuwsgierigheid, en verwonder je over de uitkomsten.

Ik ben benieuwd of jij ook soms pendelt, en wat jouw ervaringen hiermee zijn. Laat het me weten via Instagram of Facebook. Vind ik leuk!

Previous
Previous

Edelstenen reinigen

Next
Next

Mijn weg naar Reiki therapeut